Monday, September 28, 2009

Seminggu Beraya diKorea - Part1



Salam,Hai to all mypren,Selamat Hari Raya ku ucapkn.Huhuhu tahun nie buat pertama dlm diriku aku Beraya di luar negara.Huhuhu.Syahduu gituee..hahaha.1stDay mlm raya tue aku,yamin,khalis n sorg lecturer ku telah bertolak keKorea untuk menghadiri Sesi penyampaian Hadiah pertandingan "Asean-Korea Multimedia Competition" . Berikut sedikit butiran berkenaan tentetif program sepanjang 5hari kami disna.

Ahad
1600 Betolak dari ump
2030 Airport
23 Flight

Isnin
0700 sampai
-jumpa ms jin
-jumpa peserta lain di incheon airport
-naik teksi ke hotel fraser place
-melawat ssangzimie (pusat seni di tgh bandar seoul)
-makan tghari di restoran best in seoul
-check in di hotel
-jalan kaki menempuh hujan
-welcome dinner di restoran hebat
-jumpa mr albert, dan ahli2 lain asean korea comp
-balik hotel naik teksi

Selasa
-bangun
-naik tour bus seoul
-pergi muzium
-pergi myongdong pusat fesyen
-naik subway
-ptg melawat seoul art space - seogyo
-makan dinner di restaurant (kawasan hongik univ)
-melihat suasana malam di hongik univ, nightlife
-balik ke hotel teksi hitam



Rabu
-pergi Korea National University of Art (KNUA)
-berjumpa dgn pelajar2 asean
-tour kawasan filmaking course
-makan tghari di cafetaria
-ptg berkumpul di seoul art space
-penyampaian hadiah dan pembukaan exhibition
-dinner di atas bangunan
-naik subway ke lotte world
-balik ke hotel


Khamis
-melawat Digital Media City
-melawat pameran2 teknologi DMC
-melawat kawasan istana di tgh2 bandar seoul
-pergi ke seoul art space
-menonton video women in korean movies
-makan tghari simple
-discussion dgn professor xx dan mr xx mengenai korean wave dan independant film scene
-balik ke hotel
-bertolak ke dongdaemun shopping district
-balik ke hotel
-bertukar-tukar gambar di bilik 501


Jumaat
-pagi bertolak ke incheon airport dengan bas
-naik flight
-sampai di msia

Friday, September 18, 2009

Beraya di Korea


Hai kwn2 ku dikala ini aku berada di cc kt kmpung ku di Mersing.Huuhuhu..bru je smingu cuti esok ku dh kne balik UMP.Huuhu..malas nyeeeeeee.ape2 pun just nk bgtau tahun nie aku beraya diKorea.Huhuhu.sori ar kwn2 ku y dtg ke umh ku nnti,ku xde.InsyALLAH klu xde ape2 Raya pertama nnti ku akan terbang ke Korea.Aku,yamin,n khlis akan kesane utk amik hadiah y kiteorg menang aritu.Surya n zai kemungkinan xdpt pegi coz prblem pasport xdpt siap awl(so sad). ape2 pun raya ttp raya.Hahha tahun nie aku raya awal.Ketupat,lepat sume siap awl kt umh ku. hahahaa mekasih myMum n to all myfamily.Love u all.

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

Hai Kwn2 ku sekelian,pertamanya ku nk ucapkan Salamat Menyambut Hari Raya kpd korang sume.Raya2 tu jgn lh lupe kat den nie.Huhuhu..ape2 pun dikesempatan nie ku nk mohon maaf zahir & batin kpd sume(rakan2,rumate,housemate,classmate,opismate,cikgu,pensyarah). Mintak maaf kat korang sume jika ku de wat salah kat korang,termakan,terminum,termarah,dan segala ter2 yang lain.Hahhahaha..Selamt Hari raya kt korang yer.Kesempatan ini juga, aku nk ucapkn Selamat Pengantin Baru kpd rakan diploma ku kerol yng bkal melngsungkn perkahwinan nye pd hari rya ke6 nnti.Maaflh kerol ku mayB xdpt dtg,coz time tue ku bru balik dri korea.Huhuhuh. Anaway,Selamat Pengantin Baru Brooo..

Majlis berbuka puase DCS 04/07


Salam ramadhan.Yooo to all mypren.1st of all, ku nk post gmbar2 gathering aku bersama rakan2 ku smingu y lps bertempat di Restoran Nelayan Taman Titiwangasa KL. Hohhohoh.. best giler + seronok giler dpt jumpe mmber2 lme y dh lme xjumpe.Anaway,semogo berjaya rakan2 ku dlm ape jua bidang/perkerjaan y korang ceburi. Jom lihat galeri gmbar spnjang majlis buka pose kami di Click Here

Wednesday, September 9, 2009

MediaLab Studio Crew




Salam.Hai kwn2 ku sekelian.Nie u post gambar sume crew member y bersma2 aku utk menerokai bidang perniagaan.Huhuuhu.. dari atas kiri aku perkenalkan (Huzairi,Suryanizam,Emma,Khalis)
dari bwh kiri (yamin a.ka partner aku, azmi,bob)
untuk makluman korang sume,percapaiann pertama yang dpt kami capai kami semua telah berjaya memenangai pertandingan "Asean Korea Multimedia Competition". Huhuhu 1st place lg. Baru semalm diUmumkn. dan Insyallah jika tiada aral melintang 4 atau pun 5 drp kami akn terbang ke korea.yehhhhhh pd 23oktober. Korang2 doa2kn lh kmi dpt g ke sne semua.

Mari Tonton video yang menobatkan kami 1st place. Title: Im not alone

video

Youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=30pTLS7iHmE

Wednesday, September 2, 2009

Bazar Ramadhan UMP


Salam,Hohohohoho..lame suda aku xupdate blog ku ini. Sori geng,maklumlah buzy terlampau sejak 2menjak ni. huhhu..neway just nk post some picture y ku sempat shot time aku dBazar. Tahun nie aku 1st time aku Niaga Bazar Ramadhan UMP. Air Air Air Air singgittt... singggah kak, singgah Bang.bole rase punye bang Air.Hhaha..
Enjoy sume gambar2 y xbpe clear tu.Mklumlhh dh nk buka time tu.

Followers