Monday, December 20, 2010

Kaunter Tiket Bus Gambang


Dengan ini kaunter tiket bus gambang dibuka secara rasmi nye. buat mase ini terdapat 4tiket bus boleh dibeli di kaunter ini iaitu:
  1. Transnasional
  2. Nice express
  3. Mara liner
  4. Plusliner express

Sunday, November 21, 2010

myConvocation - Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Perisian

Hoho..finally gambar convo ku dlm studio smpai juge. yessszaaa.Hahaha dekat sebulan lebey ku convo baru nie ku post gambar convo ku.haha. aneway Alhamdulillah ku telah selamat menghabiskn pengajian ijazah ku di Universiti Malaysia Pahang. Banyak perkara y ku belajar disini.Moga2 ku dpt gunekn nye di kemudian hari.

Kepada semua pensyarah ku,kawan2 ku,rumate ku,housemate ku,classmate ku,dan segala mate ku pohon maaap dngn korang sume andai ade tersilap kate, tersilap mengata & segala2nye y ku wt silap ngn korang. Moga2 kite semua berjaya.amiin. yeessszaaa mari kite berjuangg. haha.

Wednesday, November 10, 2010

Kursus Strategi Pemasaran AgroBank


Salam to all mypren.ape kabo korang sume. moga2 success dlm ape jua y korang lakukan. Lame rase nye ku xupdate blog ku ini.saje nk post berkenaan Kursus yang baru2 ni ku hadiri.

Alhamdulillah kursus nie sedikit sbnyk pemikiran ku berkenaan selok belok pemasaran dlm dunie bsness nie.ramai ku jumpe dgn ushawan2 yng telah berjaya & xkurang juge dgn org yang baru nk menceburi perniagaan. ape yang boleh ku simpulakn berkenaan kursus strategi pemasaran itu ialah pokok pangkal pemasaran itu adelh bergantung dgn daya kretiviti kite.

Friday, October 15, 2010

myBusiness Card



Click image to enlarge

Wednesday, October 13, 2010

Tiket Bus di Kolej Kediaman ke4,UMP



Click image to enlarge

Saturday, April 17, 2010

Jilid Termurah di UMP



Click image to enlarge

Saturday, April 10, 2010

Blog underconstruction

huhuu..blog ku tgh nk upgrade.haha..sorilh terabur lagi.

Thursday, March 25, 2010

Punca Rezeki menjadi sempit


Salam,hai kwn2 ku diluar sane ape kabo korang sume.hrp2 sihat2 hendaknye.buat kwnku ara y excident bru2 nie.moga2 cepat sembuh k.

saje nk share ngn korang2 sume, Bru2 nie,aku ade terbace & menonton video berkenaan, bbrp sbb mengapa punca rezeki kite menjadi sempit.Yang mane tips nie dikeluaakn drp salah seorg idola ku iaitu Dato’ Fadhilah Kamsah.Antara kata2 beliau dirancangan oasis nya adalah.
Jika anda selesa dengan kerja makan gaji, teruskanlah. Tapi jika anda seorang yang bermotivasi tinggi, sentiasa berfikiran positif, yakin pada diri, sentiasa berhasrat menambah pendapatan dan tidak mudah kecewa, anda perlu berniaga. Kerana “PERNIAGAAN ITU ADALAH 9/10 DARI KEKAYAAN”



Jadi marilh kite tepuk dada tny siapa kite.haha..Sebelum rancngan tu abes,bbrp sbb berkenaan “Punca Rezeki Menjadi Sempit” telah dikeluarkn oleh Dato,antaraya:
  • Niat hati yang kotor
  • Tidak membayar zakat
  • Putuskan hubungan silatrurrahim
  • Tinggalkan solat
  • Derhaka kepada Ibu Bapa
  • Tidak membayar hutang
Bagi mereka yang sedang berniaga amalkan surah Al-Waqiah, ia amat berguna untuk prestasi perniagaan anda. InsyaAllah.

Friday, March 12, 2010

Mari berdoa



















Ya ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Ya ALLAH ,kau jadikanlah aku seorang Jutawan Ya ALLAH,
kau jadikanlh aku seorang Hartawan Ya ALLAH,
kau jadikanlah aku seorang Derwaman Ya ALLAH

Supaya mana aku,
dapat membantu IbuBapa ku Ya ALLAH,
adik beradik ku Ya ALLAH,
saudara mara ku Ya ALLAH,
masyarakat ku Ya ALLAH.

Ya ALLAH, ko permudahkanlh segala urusan hidup & mati ku Ya ALLAH.
permudahkanlah aku dalam menguruskan,
perniagaan ku Ya ALLAH, anak2 buah ku, project yang ku terima Ya ALLAH,
dan kau permudahkanlah segala apa jua perkerjaan y ku lakukan Ya ALLAH.

Ya ALLAH, ku pohon kepada mu Ya ALLAH,
kau limpahkanlah rezeki yang banyak kepada diriku ini Ya ALLAH,
kau limpahkanlah rezeki yang halal kepada diri ku ini Ya ALLAH.

Ya ALLAH, ku pohon kepada mu Ya ALLAH,
kau berikanlah perlindungan yang baik kepada kedua Ibubapa ku, perniagaan ku, kedai ku, mesin2 di kedai ku,anak2 buah ku, motor ku Ya ALLAH.

amin,ya rabb.

Percaya atau pun tidak

Salam,hai kawan2 ku sekelian. Kat sini ku nk share cikit beberapa ayat/tips yang ku kire sngt berguna untuk kite insan y bergelar manusia.

Pertama,Korang percaya tak,kalau kite berkerja kuat,InsyALLAH PASTI ALLAH akan tolong kite. Samada lambat atau pun cepat sahaja,tpi yakin lh setiap perkara yang kite lakukan(samada baik atau pun buruk) dengan bersungguh2 pasti ade balasan nye drp ALLAH.

Kedua,korang percaya tak,setiap perkara yang ALLAH nk berikan kepda kite,PASTI akan diuji nye kite. Yakinlh & jangan sesekali menyerah kalah. Sentiasa teruskan,teruskan & teruskan tanpa rase jemu.

Jadi jika di apply dari sudut perniagaan pula, marilh kite bersama2 kite berkerja kuat tanpa rase jemu.dan yakinlh ALLAH akan tolong kite dengan setiap tindakan kerja kuat kite dan niat yang betul.Dan bagiku tidak salah seseorang itu mendapat kekayaan sekirenye die berkerja kuat daripada orang lain. Dan kebiasaan nye usaha yang kite lakukan akan melambangakn hasil nye. sekirenya banyak,InsyALLAH bnyklh hasilnye.

Moga2,sedikit info y xseberapa ini,dpt memotivasikn diriku yg masih mau meningkatkn prestasi diri dan kwn2 ku sekelian di luar sane. akhir kate dari ku. DONT GIVE UP. try n try n try n try

Wednesday, March 10, 2010

Latest update from me

Yooo....salam to all mypren.ape kabo korang sume.. harap2 korang sume sihat & always be heppy in what ever u all do. dh agak lame aku xupdate blog ku ini.bnyk sudah rasenye perkara y berlaku dlm mase bbrpe bulan y lpas. sebenarnye bnyk perkara y ingin ku share especially dlm bidang bsnes y baru ku nak belajar2 nie.

Maaflah kat kwn2 y menunggu2 update berkenaan life aku nie.hahaha..agak sibuk sampai malas rasenye nk taip kt blog ku ini. Aneway di pendik kn cerite bbrp bulan y lepas aku telah mengikuti bberape program.Berikut antaranye:



Seminar kauseling dalam Keusahawanan
Universiti Utara Malaysia

Special Kursus
at kL.

Alhamdulillah,bnyk jugak y ku belajar drp bbrp kursus/prorgam tue. xkurang jugak network ngn kwn2 seusia dengan ku,walhal lagi muda pon ade,yang same2 bercita2 untung berniaga. Bnyk perkara2 +ve y ku belajar.antaranye:

1.sekarang ni,kebanyakan kwn2 kite,ataupun mungkin kite sndiri apabile masuk U,midset diorg apabile abes sahaja studi di U,keluar mau makan gaji. tidak ramai drp kite sume skrg ini telah ade midset semasa masuk U, "apabile aku keluar sahaja drp U,aku mau buat besnes,aku mau mencipta peluang perniagaan untuk orang lain". Percayalah boleh dikate kan semua drp peljar2 U pada hari ini,midset diorg mau keluar u makan gaji.Ini adalah salah satu sebab mengapa perniagaan masih lagi belum mnjadi pilihan utama sebagai kerjaya.So my advise for those peljar2 y baru nk masuk U,n berminat u berniaga.come on dont wait.Set your own determination. I want to become businessman,after my studi in U.


2.ini maklumat y aku kire sangat berguna untuk kite lihat bersama.Ini adalah maklumat berkenaan tred kerjaya pilihan mengikut tahun.

sebelum 80an
-guru,kerani,bank(makan gaji menjadi pilihan)

80-90an
-doctor,lawyer,etc(bidang profesional menjadi tumpuan)

alaf baru
-kerjaya sebagai usahawan dipandang tinggi.


3.Ini pulak sedikit tips berniaga yu ku dpt drp sharing with kwn2 y telah berniaga.

- business bermain dengan perasaan. Pelik kan bnyi nye.tapi itulah realitinye. Jika kite pandai jaga hati pelanggan kite dengan baik.InsyALLAH,perniaggaan kite akan maju.
-from student to student.nie lagi lah trademark y xleh blaa ku dengar,tapi seriusss very attractive to praktise.
-searching for the beauty of business.Seriuslyy sngat menarik bile kite dpt tau. jadi carilh.

4.bagi aku tiada istilah besness "5D".Duduk diam-diam dapat duit. seriuss shit bullshitt.. especiallly MLM..come guys n gurls there is no way for us to Cepat kaya. we need to go thorough the process of besness.

5.n lastly pesanan untuk buat diri ku & kwn2 y juga @ bru ingin berniaga.renung-renungkanlh ayat ini.

Kalau takut nak merasai pahitnye hempedu,
Jangan langsung korang bermimpi nk merasai manisnye madu.

korang cube2lh paham ayat ni..bagi ku ia ckup mendalam mksudnye.

Wednesday, January 20, 2010

what Medialab Studio do??

Servis Fotostat Termurah

Salam..hei kwn2 ku sekelian.. maari2 kami ade menawarkan servis fotostat termurah serendah 4sen.. mari2 dtg ke kedai printing kami y beroperasi di Kolej Kediaman ke4,Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Wednesday, January 13, 2010

Kedai Printing di KK4,UMP dibuka sepenuhnya

Medialab Studio (Printing Department)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Untuk makluman semua, kedai printing bertempat di kolej kediaman ke4 telah beroperasi sepenuhnya.Berikut antara servis printing yang kami jalankan

  1. Print
  2. Photostat
  3. Liminating
  4. Binding
  5. Banner/Bunting
  6. Business Card

Berikut Senarai Harga mengikut servis

Printing (note,slide,assignment)

(buat masa ini print hitam putih sahaja) – Laser Jet Printer

Kertas Kedai

20sen per page

Kertas Sendiri

15sen per page

Photostat(buku,note)

Harga serendah 4sen per page

Laminating

IC size

RM1.00

A4 size

RM2.00

A3 size

RM4.00

Binding

0.80 – 3.50 (harga bergantung mengikut ketebalan)

Print Banner / Bunting

- RM2.80 sekaki

- With design

(+RM15-RM25)

5 x 2

(bunting)

RM28

6 x 2

(bunting)

RM33

8 x 4

(small banner)

RM90

10 x 4

(medium banner)

RM112

12 x 4

(big banner)

RM134

Business Card

- With design

(+RM10-RM15)

Minimum 100pcs

(1pcs 30sen)

RM30

Waktu perkhidmatan kedai

Isnin – Khamis (9pagi-5petang)& (9malam-12malam)

Jumaat (9pagi-12tengahari)

Sabtu – Tutup

Ahad - (9malam-12malam)

sebarang pertanyaan boleh hubungi
0143128098- azmi

Friday, January 1, 2010

Salam 2010










Alhamdulillah,salam tahun baru 2010 ku ucapakn kpd sume rakan2 ku. Moga2 kalian berjaya didalam bidang y korang sume ceburi. sehari sbelum tahun bru nie. aku bru shja balik drp attend satu program "Perhimpunan Pemimpin Keusahawanan IPTA" di port dikson,negeri sembilan. Alhamdulillah,ramai sungguh kenalan y ku smpat berkenalan. dan y paling best bmcam2 bsnes y dijalankan oleh diorg nie sume. drp sekecik2 shingga lh sebesar2 bsnes. aku sungguh ter uja dngn smngat bsnes diorg. Moga2 slps ku attend prgram selama 4hari nie, dpt lebih mengmotivasi kn diri ku u terus memilih "Keusahawanan Sebagai Kerjaya Pilihan".Amiin. bnyk sungguh pelung y ku dpt di sne. dan xkurang jugak bnde2 baru y ku belajar. 1perkara y ku bljar adalah,doa kat bwahnie.

Ya Allah,jadikanlah aku seorang Jutawan,Hartawan,Dermawan ya Allah, supaya aku dapat membantu masyarakatku,Ibubapaku,adikberadikku,saudaramaraku,rakan2ku,serta mukminin dan mukminat ya Allah.


antara doa y insyALLAH aku akan akan amalkn smpai bile2. betol orang berkata duit bukan segala2 nya.tapi kene ingat Segala2 nye perlu kan duit.

Followers