Wednesday, December 23, 2009

Tension


Sape kate berniaga senang.hahahaha..silap lh kalu spe kate senang. Huhuuhu..2ari lps ku dpt tau pinjaman perniagaan ku tidak dluluskn.huhuhuhu...aaaaaaaaaaaarrrrr tension giler.. dh lh turunnaik2 utk hantar pemohonanan,then tunggu lak dekat sbulan lebih.tup tup xlulus.ape ke bangang.huhuuhu..down japp ku dibuat nye..tpi xpelh tetap kan ku usahakn jgk w/mcm ne pun. xphm ku,ku ngn agensi2 y konon2 nye ditubuhkn utk membntu golongan usahwn terutama mahasiswa.ermmmmm.1hari nnti ku nk terbit kan buku lh tajuk nye "Ingat Senang ke nk berniaga".hahahha..mcm bangang.geram xbes lgg.

Friday, December 18, 2009

Timang tinggi-tinggi

Timang tinggi-tinggi
Jangan sampai jatuh tangga
Baru tumbuh gigi
Dah pandai nak berniaga!


pantun dari Tan Sri Ali Hashim smesa pertndingan Catur Bistari IPT 2009 nie,perggghhh cukupp meng'motivasikn diri ku

Friday, December 11, 2009

Abg ku Kawin


Salam,dh lme rase nye ku xupdate blog ku nie. Hai to all my pren,hopefuly u all sihat2 lh yer. Baru nie, abg ke2 ku bru melangsungkan perkahwinan nye. dapt org sbelh kmpung da. huhuuhuh..Selamat pengantin bru abg ku. nnti pegi jepun lgi jgn lupe bwk ole2 utk den.hahahaha.

Wednesday, November 18, 2009

Accident lh plak

Yooo..hohho..3hari lps den accident lh plak.siot tol. hbes den nye motornye bersepai.huhu..tue mintak duit lgi lh tue.hahhaaha..time bru nk de duit nie cikit,time nie lh ko wat hal.dush....dush....aaaaaaaaaaaarrrrrrr.. nseb bek ku xpe.siot tol spe y gie letak kayu2 kt tengah jalan.kurang blajo betol.

huhuh..sedih2 tgk motor y bnyk berjasa kt ku nie.

Friday, November 6, 2009

The Beauty of business

Salam,hai kwn2 ku dluar sne.maaflh yer sejak,2menjak nie xdpt ku nk update blog ku comey nie.hahahaa..kedai printing ku di kolej kediaman ke4,UMP telah beroperasi 3mingu. ALhamdulillah,syukur bnyk perkara ku belajar dlm tempoh 6bulan aku setup company ku sndiri nie. korang2 doakn lh ku yer berjaya. amiiinnn..

p:s/maaflh yer xde gmbo y ku nk attach.nie pun bru balik dri talk punb

Friday, October 16, 2009

Laptop Toshiba


Salam,just nk bgtau smlm(15.10.09) agak2 dlm jam6.30ptg gitulh. aku telah membli laptop utk company ku. huhuhuhu..bangga sial dpt beli lptop hasil drp duit compny. Haha.. bynk gak lh smlm ku,yamin,n surya borong brg utk setup kedai printing kami di Kolej Kediaman ke4,UMP. aku beli laptop Toshiba y kecik tue. ok lh wat mase nie utk standby kt kedai. antara brg y ku beli smlm :

  • laptop
  • rak
  • kipas
  • A4 paper
  • amik printer

























En Aziman belanja makan


Huhuhu..sehari selepas showcase ICT day,mr aziman(a.k.a lecturer FSKKP) telah belanja kami kiteorg (aku ,yamin ,zai, khalis, suryanizam) di Restaurant Seafoof Sinar Mesra, Kuantan.

tennkiu mr aziman.ade aje projeck bru ko utk kiteorg.huuhuu..ku pon poning. tp xpe pelung y dtg kan ku gune sebaik nye. Siap dia bwk anak die y comel lgi.

Showcase ICT Day


Salam,isnin & selasa lepas medialab studio crew telah menyertai program ICT Day bertempat di blok W,UMP. Boleh tahan gak lh compny,agenci y turut serta dlm showcase tersebut. Alhamdulillah medialab tidak kurang mengambil kesempatan utk "create network" ngn bebrp company yang berkaitan dengan kami.

Moga2,showcase y kali ke2 kami buat ini dpt mempekenalkan idea2 kami kpd mereka2 y berkmpuan utk invest dlm projek y kami rancangkn. Amiin








Monday, October 12, 2009

Kedai Printing ku

MediaLab Studio Ent

Salam rakan2 ku.Alhamdulillah x lame lagi kedai printing ku akan beroperasi.Harap2 korang meh lh dtg print/photostat kat kedai aku nie yer.. aku bagi hagra special punye.huhuh..cikit ari lgi aku bg poster utk korang yerr.. nie gambo mlm tdi (11.10.09) aku n kwn2 ku g basuh kedai.

mari2 dtg ke kedai aku di alamat

Lot kedai 3A,Kolej Kediaman Ke4,
Universiti Malaysia Pahang

meh lh dtg.hehehehe








Tuesday, October 6, 2009

Menang Cabaran Catur Bistari - Peringkat Negeri Pahang


Salam to all mypren outside there. Yooo just nk update. Huhuu wekend baru nie bnyk tol bnde y b'laku. n ini salah satu y ku nk bgtau. Hari ahad baru nie(03.10.09)Aku,azam, zaizoro, same wak agoes telah menang pertandingan Cabaran Catur Bistari(Terbuka) Peringkat Negeri Pahang. kiteorg menang 2category.

1.Kategori Kumpulan yang paling awal ke Laluan Tijarah
2.Nilai aset tertertingi kumpulan(2nd place)


Hohoho..yang seronok nye kiteorg dpt 30keping vourcer kfc yang bernilai RM10 setiap satu. huhuu..makne nye rm300 lh sume nye..termuntah lh aku mkn ayam kfc je pas nie. hahahaha.
dan lps nie kiteorg akan mewakili negeri pahang utk ke pertandingan akhir catur bistari di johor pada awal bulan 12 nnti. doa2 kan lh kami(atau lebih tepat lg aku) supaya dapat menang kete persona.huhuhuu(aminnnn)

Thursday, October 1, 2009

Baju tradisional Korea


Hahha..amcm ada nmpk mcm org korea tak?hahaha mcm mafia je ku tgk.Hhuhuuhu.. Time nie pkai dpt pakai baju percuma di depan Korea Palace.

Kawan2 bru di korea
















Hohohoho..lupe plak ku nk introduce kt korang kwn2 baru y kami jmpe time g korea tue.Meh aku perkenalkan.

Berdiri dari kiri(cat,mr chu,otch,silvia,jophel,yamin,khalis)

Duduk dari kiri(kyungjin,aku)

Cat & Otch
-come from thailand
-2nd place video cateogory



Jophel
-come from philiphine
-1st place photo category
-katolik



Silvia
-come from singapore
-2nd place photo category
-freethinker

Monday, September 28, 2009

Seminggu Beraya diKorea - Part1



Salam,Hai to all mypren,Selamat Hari Raya ku ucapkn.Huhuhu tahun nie buat pertama dlm diriku aku Beraya di luar negara.Huhuhu.Syahduu gituee..hahaha.1stDay mlm raya tue aku,yamin,khalis n sorg lecturer ku telah bertolak keKorea untuk menghadiri Sesi penyampaian Hadiah pertandingan "Asean-Korea Multimedia Competition" . Berikut sedikit butiran berkenaan tentetif program sepanjang 5hari kami disna.

Ahad
1600 Betolak dari ump
2030 Airport
23 Flight

Isnin
0700 sampai
-jumpa ms jin
-jumpa peserta lain di incheon airport
-naik teksi ke hotel fraser place
-melawat ssangzimie (pusat seni di tgh bandar seoul)
-makan tghari di restoran best in seoul
-check in di hotel
-jalan kaki menempuh hujan
-welcome dinner di restoran hebat
-jumpa mr albert, dan ahli2 lain asean korea comp
-balik hotel naik teksi

Selasa
-bangun
-naik tour bus seoul
-pergi muzium
-pergi myongdong pusat fesyen
-naik subway
-ptg melawat seoul art space - seogyo
-makan dinner di restaurant (kawasan hongik univ)
-melihat suasana malam di hongik univ, nightlife
-balik ke hotel teksi hitam



Rabu
-pergi Korea National University of Art (KNUA)
-berjumpa dgn pelajar2 asean
-tour kawasan filmaking course
-makan tghari di cafetaria
-ptg berkumpul di seoul art space
-penyampaian hadiah dan pembukaan exhibition
-dinner di atas bangunan
-naik subway ke lotte world
-balik ke hotel


Khamis
-melawat Digital Media City
-melawat pameran2 teknologi DMC
-melawat kawasan istana di tgh2 bandar seoul
-pergi ke seoul art space
-menonton video women in korean movies
-makan tghari simple
-discussion dgn professor xx dan mr xx mengenai korean wave dan independant film scene
-balik ke hotel
-bertolak ke dongdaemun shopping district
-balik ke hotel
-bertukar-tukar gambar di bilik 501


Jumaat
-pagi bertolak ke incheon airport dengan bas
-naik flight
-sampai di msia

Friday, September 18, 2009

Beraya di Korea


Hai kwn2 ku dikala ini aku berada di cc kt kmpung ku di Mersing.Huuhuhu..bru je smingu cuti esok ku dh kne balik UMP.Huuhu..malas nyeeeeeee.ape2 pun just nk bgtau tahun nie aku beraya diKorea.Huhuhu.sori ar kwn2 ku y dtg ke umh ku nnti,ku xde.InsyALLAH klu xde ape2 Raya pertama nnti ku akan terbang ke Korea.Aku,yamin,n khlis akan kesane utk amik hadiah y kiteorg menang aritu.Surya n zai kemungkinan xdpt pegi coz prblem pasport xdpt siap awl(so sad). ape2 pun raya ttp raya.Hahha tahun nie aku raya awal.Ketupat,lepat sume siap awl kt umh ku. hahahaa mekasih myMum n to all myfamily.Love u all.

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya

Hai Kwn2 ku sekelian,pertamanya ku nk ucapkan Salamat Menyambut Hari Raya kpd korang sume.Raya2 tu jgn lh lupe kat den nie.Huhuhu..ape2 pun dikesempatan nie ku nk mohon maaf zahir & batin kpd sume(rakan2,rumate,housemate,classmate,opismate,cikgu,pensyarah). Mintak maaf kat korang sume jika ku de wat salah kat korang,termakan,terminum,termarah,dan segala ter2 yang lain.Hahhahaha..Selamt Hari raya kt korang yer.Kesempatan ini juga, aku nk ucapkn Selamat Pengantin Baru kpd rakan diploma ku kerol yng bkal melngsungkn perkahwinan nye pd hari rya ke6 nnti.Maaflh kerol ku mayB xdpt dtg,coz time tue ku bru balik dri korea.Huhuhuh. Anaway,Selamat Pengantin Baru Brooo..

Majlis berbuka puase DCS 04/07


Salam ramadhan.Yooo to all mypren.1st of all, ku nk post gmbar2 gathering aku bersama rakan2 ku smingu y lps bertempat di Restoran Nelayan Taman Titiwangasa KL. Hohhohoh.. best giler + seronok giler dpt jumpe mmber2 lme y dh lme xjumpe.Anaway,semogo berjaya rakan2 ku dlm ape jua bidang/perkerjaan y korang ceburi. Jom lihat galeri gmbar spnjang majlis buka pose kami di Click Here

Wednesday, September 9, 2009

MediaLab Studio Crew




Salam.Hai kwn2 ku sekelian.Nie u post gambar sume crew member y bersma2 aku utk menerokai bidang perniagaan.Huhuuhu.. dari atas kiri aku perkenalkan (Huzairi,Suryanizam,Emma,Khalis)
dari bwh kiri (yamin a.ka partner aku, azmi,bob)
untuk makluman korang sume,percapaiann pertama yang dpt kami capai kami semua telah berjaya memenangai pertandingan "Asean Korea Multimedia Competition". Huhuhu 1st place lg. Baru semalm diUmumkn. dan Insyallah jika tiada aral melintang 4 atau pun 5 drp kami akn terbang ke korea.yehhhhhh pd 23oktober. Korang2 doa2kn lh kmi dpt g ke sne semua.

Mari Tonton video yang menobatkan kami 1st place. Title: Im not alone

video

Youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=30pTLS7iHmE

Wednesday, September 2, 2009

Bazar Ramadhan UMP


Salam,Hohohohoho..lame suda aku xupdate blog ku ini. Sori geng,maklumlah buzy terlampau sejak 2menjak ni. huhhu..neway just nk post some picture y ku sempat shot time aku dBazar. Tahun nie aku 1st time aku Niaga Bazar Ramadhan UMP. Air Air Air Air singgittt... singggah kak, singgah Bang.bole rase punye bang Air.Hhaha..
Enjoy sume gambar2 y xbpe clear tu.Mklumlhh dh nk buka time tu.

Wednesday, August 12, 2009

Dadih Oooh Dadih




Yoooooo...haa nie lh dadih aku.huhhuhu.. dh lme ku nk post gmbar2 dadih ku tp bru nie berkesmpatan.Nie lh keje aku ptg2 pas bes kerja opis hour. Start 5.30-dkt2 kol8 dok msk dadih.. hahhaa..So for those y interested ke y nk beli dadih aku nie ke,kot2 ade function or klu nk jadi runner utk jual dadih bole contact aku at 0143128098

Harga Haribiase 1cup RM1.20
Harga utk runner
1kotak(30cup)=RM0.80percup
1kotak(50cup keatas)=RM0.70percup

Mari2.Nk special price meh lh dtg ke masjid UMP,slps solat Jumaat. harga RM1.00satu.
Macam2 ada,Dadih,Air Kotak,Air Mineral Sume nya RM1.00BELAKA.

Desktop PC 2ndHand utk diJual

Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz
2GB RAM
160GB HardDisk Wastern Digital
CRT Monitor - Philips
Keyboard & Mouse - Logitech
DVD Writer - Samsung
Casing- Power logic


Yoo,,,aku mau jual PC aku.so for those y interested can contact me at 0143128098
Harga:RM950
Direct delivery kat UMP je..Hehe

p:s/nnti aku letak pic cyborgPC aku nie

Wednesday, July 29, 2009

Digital Art & Web Training

Yoooo..hoho..dlm lame aku xpost kt blog aku nie.Huhuuu..sori ar..aku xdpt nk mik gmbar aku dlm hndset xleh nk trnsfer,kable ilang. so xdpt lh nk post pasal keje2 harian ku. aneway, the latest Program from MedialabStudio,"Digital Art & Web Training".Program Khas dibuat utk junior2 ump & mane2 studnt y turut ingt join. come n join us now.

Friday, July 17, 2009

drinkProduction unofficiallyLaunched

Yooo..Alhamdulillah banner utk business dadih ku telah berjaya dibuat n digantung time solat Jumaat tadi.Huhuu..Alhamdulillah business sampingan ku ni semakin bertambah maju.. Hhahaha..
Dadih dadih dadih dadih....singgit 1 singgit 1.. dadih mangga,dadih coklat,dadih starbery, dadih apple, dadih laici, dadih kiwi.... mcam mcam ade ..beli beli..beli..
Special Price:
Masa:Selepas solat Jumaat
Harga:RM1(Dadih,Air Kotak,Air Mineral)

Normal Price:
Masa:Tiap2 malam
Harga:RM1.20 Dadih,RM1(A.kotak,A.Mineral)

Thursday, July 16, 2009

Paper Form Effectiveness Survey


Salam,whatsupp to all my pren..Nie aku de bnde ciikit nk mntk tolong korang. Nie aku ade cikit nk wat kaji selidik berkenaan keberkesanan penggunaan kertas/borang pada masa kini. Harap-harap korang dapat luang sedikit masa utk menjawab survey ini.
Berikut adalah link utk survey ini.

Jawab Survey

Followers